Abonneer je gratis op Techzine!

Met de nieuwe camera’s van Marmitek kan iedereen voortaan overal ter wereld beelden bekijken van deze camera. De beelden zijn op te vragen met een wachtwoord via een laptop, mobiele telefoon of PDA.

De camera kan overal op worden gehangen. Zo kun je bijvoorbeeld de inrit, garage, tuinhuisje, winkel, magazijn, kassa, vakantiewoning in het buitenland, de kinderen in de speelkamer of de baby in de wieg altijd in de gaten houden. Je kunt de beelden van de Marmitek IP RoboCam opvragen vanaf iedere computer die met internet is verbonden. Ook voor onderzoek zijn de beelden altijd op te vragen.

De IP RoboCam 10, 11 en 21 zijn Pan&Tilt IP camera’s met hoge lichtgevoeligheid, zo kan er bij gering licht alsnog een helder beeld komen. Ook zijn ze via het netwerk te bedienen, ze kunnen gekanteld worden, gedraaid en je kunt ermee zoomen. Ook kun je instellen dat er iedere tien minuten een foto wordt gemaakt, of dat er een foto wordt genomen wanneer er iets beweegt. Op de GPIO (General Purpose Input/Output) kan een bewegingsmelder, magneetcontact of verlichting worden aangesloten waardoor er door een actie (als het openen van een kassa of een deur) beelden kunnen worden opgenomen en verlichting aan kunt zetten.

De IP RoboCam21 heeft een aantal eigenschappen meer dan de 10 en 11-serie:

  • Hoge kwaliteit MPEG4 compressie voor efficiënt netwerkverkeer en opslag.
  • Verstuurt parallel MJPEG, MPEG4 en 3GPP beelden, elk met hun eigen instellingen.
  • 3GPP voor het live bekijken van de beelden op uw mobiele telefoon of PDA.
  • Met ingebouwde speakeraansluiting en microfoon voor 2-weg communicatie.
  • Met IR LED’s voor gebruik bij totale duisternis.
  • USB aansluiting voor zelfstandige opnamemogelijkheid (bv. harddisk of USB-stick).

De volgende prijskaartjes zullen de camera’s krijgen:

Type: Prijs:
IP RoboCam10 179 euro JPEG, bedraad
IP RoboCam11 199 euro JPEG, draadloos en bedraad te gebruiken
IP RoboCam21 269 euro MPEG4, draadloos en bedraad te gebruiken