Abonneer je gratis op Techzine!

De eerste telefoon die gebouwd is op het besturingssysteem van Google, Android genaamd, wordt in de Verenigde Staten verkocht door T-mobile voor een prijs van 179 dollar. Onderzoeksbedrijf iSuppli heeft laten weten dat alle componenten van de telefoon samen 144 dollar kosten.

De T-Mobile G1, ontwikkeld door de Taiwanese afdeling van HTC, is voorzien van een touchscreen en een volledig toetsenbord. Daarnaast beschikt het ook over de populaire applicaties van de zoekgigant Google, hierbij gaat het om de zoekapplicatie, de mailapplicatie en Google Maps. Daarnaast wordt dit product gezien als een evenredig product in vergelijking met de iPhone.

iSuppli heeft onderzocht wat de materialen voor deze telefoon kosten, hierbij zijn dan ook niet de kosten voor de software, het onderzoek, de productie en accessoires meegerekend. Dit onderzoek is echter gebaseerd op een schatting van de kosten en niet op een fysiek onderzoek van de telefoon naar de exacte onderdelen.

De G1 is op dit moment nog niet uit elkaar gehaald door iSuppli om vast te kunnen stellen welke onderdelen er nou exact in de telefoon zitten. Wel heeft zij afgelopen dinsdag laten weten dat de G1 over een multimedia microprocessor en een modem-core beschikt dat ontwikkeld is door ARM.

Naast dit heeft het onderzoeksbedrijf ook laten weten dat zij van mening is dat de G1 ver boven het gemiddelde is als het gaat om gebruiksgemak van de userinterface, maar dat zij toch nog een groot gat tussen haar en de iPhone in heeft.
Daarnaast was zij ook van mening dat de buitenkant van de telefoon de "wow"-factor miste wanneer deze vergeleken wordt met andere goede concurrenten, waaronder natuurlijk wederom de iPhone.

"Het grootste voordeel van de G1 is haar integratie met de internetservices van Google en de mogelijkheid om overweg te kunnen met het grote aantal gratis applicaties dat beschikbaar komt," aldus Tina Teng, medewerker van iSuppli.