Abonneer je gratis op Techzine!

De afgelopen week was voor de Lage Landen één van de koudste van de laatste jaren. Velen onder jullie waren waarschijnlijk niet voorbereid op dergelijke vrieskou, met het nodige gebibber tot gevolg. Dat willen we in de toekomst vermijden, vandaar deze wintereditie van de Gadget Roundup. Beginnen doen we deze keer met elektrisch verwarmde voetzolen, we gaan verder met een verwarmde ijsschraper en eindigen deze gadget met een afsluitertje in HD-kwaliteit. Veel leesplezier!

Antivriesvoetjes

Vele mensen hebben in de winter last van koude voeten, zelfs met warme schoenen en drie lagen geitenwollen sokken. Zonder seksistisch te willen zijn, mogen we zelfs stellen dat vrouwen daar nog net iets vaker last van hebben dan mannen. En dat is waar deze inlegzolen verleden tijd van willen maken. Deze inlegzolen zijn voorzien van verwarmingselementen die je voetjes zelfs bij de koudste vriestemperaturen aangenaam warm houden. Als je je schoenen niet aan hebt, kun je de zooltjes gewoon weer op laten warmen via het stopcontact, zodat je de volgende keer niet onaangenaam verrast wordt. De exemplaren die je hieronder terugziet zijn van professionele makelij en kosten zo’n 159 pond (dat is om en bij de 175 euro), maar op het internet circuleren vast wel goedkopere versies van deze gadget.

Scratch…scratch….scratch….

Ook het verkeer ging in deze Siberische condities allesbehalve vlot. En dat begon meestal al ’s morgens vroeg, op je oprit. In plaats van rustig te kunnen genieten van je kop koffie, moest je eerst naar buiten om het ijs van je ruiten te schrapen, zodat je veilig de baan op zou kunnen. Deze gadget vergemakkelijkt deze taak in ieder geval aanzienlijk, aangezien deze ijsschraper niet alleen het ijs van je auto schraapt, maar ze ook nog eens voorzien is van ingebouwde verwarming, zodat je toch nog van je kop koffie kunt gaan genieten. Daarnaast bevat deze ijsschraper ook nog een LED-lampje, waardoor vervelende nachtelijke situaties tot het verleden gaan behoren. De gadget wordt opgeladen via de sigarettenaansteker en gaat daarna zo’n 20 minuten mee. De gadget is met zijn 25 pond (tegen de 28 euro) wel aan de dure kant.

…en Scrat!

En wie is de koning van de winter? Jups, dat is Scrat, de antiheld van de Ice Age-films. In dit derde deel van de reeks maakt niet alleen Scrat zijn opwachting, hij krijgt ook een vriendinnetje. En hoewel het niet echt een gadget is, mocht deze trailer in HD-kwaliteit niet ontbreken in deze wintereditie, bekijk deze dus zeker in fullscreen of op de Feebs-website voor een optimale ervaring.


Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!