Novell heeft een nieuwe versie van zijn Linux-distributie vrijgegeven. De nieuwe versie, genaamd SUSE Linux Enterprise 11, moet vooral beter presteren op het gebied van virtualisatie.

Uit een onderzoek, dat al eerder is gepubliceerd door IDC, bleek dat Linux-distributies steeds populairder worden door de economische crisis. Ronald de Jong, directeur van Novell Benelux, heeft hier ook een visie op: "Met Novell SUSE Linux Enterprise 11 helpt Novell IT-managers kosten te besparen. Tegelijkertijd biedt de nieuwe versie belangrijke verbeteringen en vernieuwingen op gebieden die door de respondenten van het onderzoek als zeer belangrijk werden beoordeeld. Hiertoe behoren onder meer interoperabiliteit, vereenvoudigd beheer, een breed applicatieaanbod en een brede partnerbase. Novell SUSE Linux Enterprise 11 biedt de innovatie waarnaar organisaties op zoek zijn tegen een prijs die zij zich kunnen veroorloven. Het is bij uitstek geschikt om onze klanten te helpen de huidige economische situatie te doorstaan en zich op te maken voor herstel en groei in de toekomst."

SUSE Linux Enterprise 11 bestaat vooral uit wat ‘kleinere’ nieuwe features, zoals vereenvoudigd beheer en pakket-updates. Er zijn ook twee volledig nieuwe extensies toegevoegd, SUSE Linux Enterprise Mono Extension, en SUSE Linux Enterprise High Availability Extension. Waarbij de Mono-extensie ervoor zorgt dat men .NET-applicaties, die eigenlijk voor Windows-platformen zijn bedoeld, toch kan draaien op Linux. De tweede is een clusteringproduct, op die manier moet de uptime verhoogt worden en moeten de kosten omlaag gebracht worden.

SUSE Linux Enterprise is een Linux-distributie die zich vooral richt op de zakelijke markt. Bij de distributie betaalt men dan ook voornamelijk voor de ondersteuning. Er is ook nog een SUSE-versie die zich meer richt op consumenten en gewone gebruikers. Dit is de OpenSUSE-versie.