Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren berichtte ik al over EVGA’s H55 en H57 borden, maar inmiddels heeft ook Gigabyte zijn volledige line-up compleet.

Van Gigabyte mogen we vier H55 borden verwachten, waarvan er drie in het micro-ATX formaat gemaakt zijn en één in het ATX formaat.
Op het H57-platform lanceert Gigabyte vooralsnog slechts één bord in het micro-ATX formaat.


Het H55 festijn begint bij de GA-H55M-UD2H. Zoals hierboven te lezen is dit bord gefabriceerd op het Micro-ATX formaat. We zien bij dit bord onder andere vier dual-channel DDR3-geheugensloten en twee PCI-E x16 sloten. Grappig is dat op de Gigabyte site te lezen is: 2 PCI-E 2.0 x16 graphics interface(x16+x4) with ATI CrossFireX support for ultimate graphics performance. Scrollen we naar onder zien we: (H57M-USB3 support software ATI CrossFireX only.) Klein beetje tegenstrijdig dus. Maar naar navraag blijkt dat de tweede quote gelijk krijgt, alleen het H57-platform heeft de beschikking over CrossfireX.
Dat daargelaten zien we dat het I/O panel goedgevuld is. We zien onder andere VGA, DVI, HDMI, Displayport, optical out, E-Sata en 8 kanaals audio. Niet slecht voor het goedkoopste bord uit de serie.

Het I/O panel van de UD2

Bij de GA-H55-UD3H, die op ATX gefabriceerd is, vinden we ook twee PCI-E x16 sloten terug, die voldoende ver van elkaar verwijderd zijn. Ook zitten er op dit bord maar liefst aloude 4 PCI sloten. Aangezien alles tegenwoordig onboard zit, op de RAID-controller daargelaten, is dit een beetje overdreven. Helaas geen PCI-e x1 of x4 sloten terug te vinden op dit bord. We zien dat er één SATA2-aansluiting meer is aangebracht op dit bord. Ook aan het I/O panel is gesleuteld. We moeten bij dit bord DisplayPort missen, eveneens als de E-SATA-aansluitingen. Hier krijgen we wel ácht USB 2.0 poorten voor terug.

Het I/O panel van de UD3

Ook zien we de GA-H55M-S2H die praktisch identiek is aan de H55-UD2.
Dit bord is iets meer low-budget en we zien ook dat het bord geen DisplayPort ondersteuning heeft. Ook moeten we E-Sata op dit bord missen.

Het laatste model uit de H55 serie is een Micro-ATX bord die de beschikking heeft over USB3.0 en SATA3. Qua lay-out is dit bord identiek aan zijn UD2 broertje, maar de H55M-USB3 heeft de beschikking over twee SATA3-poorten.
Het I/O panel is ook identiek aan de UD2, alleen zien we dat twee USB2.0 poorten vervangen zijn door de USB3.0 variant.

Op het H57-platform heeft Gigabyte één bord, de GA-H57M-USB3 en zogezegd dus ook een USB3.0 bord. Qua indeling is het bord weer identiek aan de H55-USB3.0, alleen nu op het H57-platform. Het bord heeft dus ook de beschikking over RAID functionaliteit. Ook heeft het bord ATI’s CrossFireX support. Er kunnen dus twee grafische kaarten uit de ATI stal gebruikt worden gebruikt op dit bord. Helaas blijft SLI ondersteuning nog ver te zoeken. Ook qua I/O is het bord identiek aan zijn H55 broertje.


Het komt er dus op neer dat Gigabyte een complete product line-up voor elkaar heeft, maar de verschillen tussen de borden blijven miniem.
We kunnen eigenlijk echt wat zeggen als we de prijzen weten, wel is bekend dat de GA-H55UD2 rond de 80 euro gaat kosten, en zijn ATX broer, de UD3, rond de 100 euro.