Abonneer je gratis op Techzine!

HP introduceert vandaag zijn nieuwe tablet-pc met touch-technologie voor consumenten: de HP TouchSmart tm2 notebook pc. Deze tablet-pc had al eerder de releasedatum gekregen van 27 januari.

De dunne HP TouchSmart tm2-1090 is omhuld met aluminium en verandert met een simpele draai van een notebook in een digitaal schrijf- en schetsblok. De tablet-pc beschikt over een 12.1-inch (1280×800) beeldscherm met LED-achtergrondverlichting en touchscreen.


Charl Snyman, vice-president en general manager van HP Personal Systems Group in EMEA: “HP heeft dankzij vier generaties tablet-pc’s zijn expertise op het gebied van touch steeds verder ontwikkeld. Touch-technologie heeft de manier waarop gebruikers communiceren met hun notebooks enorm beïnvloed. De TouchSmart tm2-1090 is tot dusver ons meest stijlvolle en veelzijdige model,” aldus Snyman.

De HP TouchSmart tm2-1090-notebook-pc is ontwikkeld op basis van zijn voorganger, de TouchSmart tx2-notebook. De tablet-pc heeft een Core 2 Duo-processor (SU7300/SU9600) in combinatie met maximaal 8 GB RAM-geheugen. De tablet-pc beschikt voor het grafische gebied over een Radeon HD 4550-videokaart. Daarnaast heeft de tablet-pc nog een harde schijf van maximaal 500 GB en een 8x DVD-writer.

De TouchSmart TM2 wordt standaard geleverd met Windows 7 Home Premium of Professional (64bit). Verder is het voorzien van een ingebouwde webcam, een 6-cel batterij, een 5-in-1 kaartlezer en Altec Lansing-stereoluidsprekers.

De HP TouchSmart tm2-1090 notebook pc is vanaf half maart verkrijgbaar bij verschillende verkoopadressen. De adviesverkoopprijs is 999 euro inclusief BTW. De tm2-1090 heeft standaard twee jaar garantie.