Abonneer je gratis op Techzine!

Acer heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas hun nieuwste tablet gepresenteerd, de Acer Iconia Tab A700. De A700 is een quad-core tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en beschikt over een Full-HD scherm.

De nieuwe Acer Iconia Tab A700 wordt aangedreven door de NVIDIA Tegra 3 chip welke is geklokt op 1,3 GHz. De tablet is een waardige opvolger voor de A500, de Acer-tablet die in Nederland het meeste over de toonbank ging. Als de A500 met de A700 wordt vergeleken dan is deze op alle fronten beter.

De A700 is met zijn 9,8 mm een stuk dunner dan zijn voorganger en door de quad-core processor is deze ook een heel stuk sneller. Deze nieuwe tablet van Acer zal niet snel last krijgen van apps en games die het eigenlijk niet aan kan. Maar een andere belangrijkste wijziging is toch wel het scherm. De A700 beschikt over een nieuw scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels oftewel 1080p (Full HD). Door deze hoge resolutie te gebruiken op een 10 inch scherm is het beeld haarscherp.

Deze nieuwe tablet van Acer komt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. De prijzen en exacte beschikbaarheid zijn echter nog niet bekendgemaakt.