Abonneer je gratis op Techzine!

Dell is bezig met de ontwikkeling van een Windows 8 tablet. De fabrikant zal zich met deze tablet vooral richten op de zakelijke markt.

De keuze om zich vooral te richten op de zakelijke markt kan als opmerkelijk worden beschouwd. Over het algemeen richtten fabrikanten zich vooral op de consument. Dell lijkt met deze keuze niet mee te willen doen in de massale strijd om de consument en kiest daarom specifiek voor de zakelijke markt. De CEO van Dell, Michael Dell, heeft in een interiew met Bloomberg TV laten weten dat de fabrikant veel interesse in de tablet verwacht vanuit het bedrijfsleven. Volgens de CEO zouden grote bedrijven veel interesse hebben in Windows 8 tablets omdat deze goede comptabiliteit hebben andere Windows-systemen.

Doordat de bedrijven al met Windows desktops, laptops en servers werken verwacht Dell dat bedrijven veel sneller voor tablets met Windows 8 kiezen dan een concurrerend platform. Dell zal met de ontwikkeling van dit nieuwe model in elk geval hopen op meer succes dan de eerste tablet van het merk. Helaas voor Dell flopte de Dell Streak tablet met Android. Vooralsnog is er niets bekend over specificaties of een lanceerdatum.