Onderzoek heeft aangetoond dat de tevredenheid bij iPhone-gebruikers is gedaald sinds het nieuwste iOS-besturingssysteem zijn intrede heeft gedaan. Het onderzoeksbureau dat het onderzoek uitvoerde gaf aan dat het de eerste keer ooit is dat de tevredenheid bij iPhone-gebruikers daalde.

On Device, het onderzoeksbureau dat dit nieuws meldde, gaf aan onderzoek te hebben gedaan onder 16.000 Amerikaanse iPhone-gebruikers. Het bureau stelde vast dat vergeleken met eerdere tevredenheidsonderzoeken gedaan bij de introductie van iOS 4 en 5 er een daling had plaatsgevonden. Hoewel de daling minimaal is, is het wel de eerste keer dat er een daling plaatsvindt bij de introductie van een nieuwe versie van het besturingssysteem.

Alistair Hill, CEO bij On Device, zei hierover: ”We hebben altijd een groei in apparaat-tevredenheid gezien wanneer een consument de telefoon van een update voorzag.”.

Hoewel er dus een lichte daling heeft plaatsgevonden, lijkt het erop dat Apple dit wel kan hebben gezien de infographic hieronder. iPhone-gebruikers zijn het meest tevreden over hun smartphone.