HTC komt met verbeterde HTC One X: de One X+

Abonneer je gratis op Techzine!

HTC kondigt vandaag de HTC One X+ aan, dit is een verbeterde versie van de HTC One X, onder de verbeteringen vallen hogere prestaties van het apparaat, een langere levensduur van de batterij en meer intern geheugen, zo meldt HTC.

De HTC One X+ zal gaan draaien op Android 4.1 (Jelly Bean), en maakt gebruik van een 1.7 GHz. quadcore NVIDIA Tegra 3-processor, waar de originele One X nog met behulp van een 1.5 GHz. processor draaide. De One X+ bevat een 2040 mAh-batterij voor langere levensduur, de One X had een 1800 mAh-batterij. De HTC One X+ komt ook met 64 GB interne opslag.

Jelly Bean wordt voorzien met een nieuwe versie van HTC’s Android-skin, Sense 4+. Deze skin bevat een aantal nieuwe functies. Self Portrait-modus op de camera aan de voorzijde gebruikt bijvoorbeeld gezichtsherkenning en past verbeteringen toe aan huid en ogen. Ook de Gallerij krijgt een update in de vorm van twee nieuwe weergavemogelijkheden, ook brengt HTC Sense 4+ een video-hub, waar je video’s op één centrale plek kunt verzamelen.

Net als bij veel andere HTC-telefoons is ook Beats Audio weer aanwezig en ook de 25 GB Dropbox-deal geldt voor de HTC One X+. De HTC One X+ verschijnt medio oktober in Nederland met een adviesprijs van 675 euro.