‘Google bezig met ontwikkeling smartwatch’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er gaan al jaren geruchten dat Apple op het punt zou staan om een iWatch (horloge) op de markt te brengen, vanwege het feit dat het bedrijf patenten aanvraagt die daar betrekking op hadden. Google is nu eveneens begonnen met het indienen van dergelijke patentaanvragen. Mogelijk is een smartwatch dus ook bij Google in ontwikkeling.

Analisten zijn verdeeld over het perspectief voor een product als smartwatch, toch denken velen dat elk product met de juiste marketing een succes kan worden in de technologiemarkt. Met het aangevraagde patent lijkt Google dus een Nexus-smartwatch te overwegen. Het patent dat is aangevraagd beschrijft een scherm dat omhoog geklapt kan worden, zie afbeelding hieronder. Dit kan op allerlei manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld voor navigatie en richtingaanwijzers.

Sommige bedrijven hebben er overigens wel een handje van om patenten aan te vragen die vervolgens niet gebruikt worden, totdat iemand anders ze nodig heeft of schendt. Vervolgens gebruiken deze bedrijven ze om te incasseren, of via een juridische weg geld te krijgen vanwege inbreuk op patenten. Google stelt meestal daad bij woord en is niet bang voor het falen van een nieuwe dienst of product.