Apple onthult nieuwste Mac mini en iMac

Abonneer je gratis op Techzine!

Apple heeft gisteren in San Jose een nieuwe iMac onthuld. Het systeem is aanzienlijk afgeslankt en werd voorzien van een Intel Ivy Bridge-processor. Er werd door Apple ook een nieuwe Mac mini aangekondigd, eveneens met Ivy Bridge aan boord.

iMac 2012
De nieuwe all-in-one zal wederom uitgebracht worden in een 21,5 en 27-inch uitvoering. Het kleinste model zal volgende maand al beschikbaar zijn, de 27 inch zal in december volgen. Beide computers worden aangedreven door de Intel Ivy Bridge-processors en beschikken over USB 3.0. Om de systemen zo dun mogelijk te maken, is de optische drive weggehaald, maar deze kan er natuurlijk altijd als los kastje bijgekocht worden om aan te sluiten op de USB-poort.

Het systeem is voorzien van 32GB aan SSD-geheugen en 500GB aan conventionele opslag, waarbij een hybride harde schijf wordt gecreëerd. Data die veel gebruikt wordt, wordt hierbij verplaatst naar het SSD-geheugen.

De iMac van 21,5 inch kost 1.379 euro, de 27 inch 1.899 euro.

Mac mini
De Mac mini wordt uitgegeven in drie verschillende versies, met een prijs varierend van 649 euro tot 1.049 euro. De goedkoopste variant heeft een 2,5 GHz. Intel Core i5-processor, 4GB werkgeheugen en 500GB opslag. De net iets duurdere heeft een 2,3 GHz. Intel Core i7-processor met 4GB werkgeheugen en 1TB opslagcapaciteit. De duurste versie in deze serie heeft een 2.3 GHz. Intel Core i7-processor, 4GB werkgeheugen en 2TB opslagcapaciteit. De laatstgenoemde Mac mini draait op Mac OS X Server.

Verder komen alle Mac mini-modellen met een HDMI-poort, een SD-kaartingang, vier USB 3.0-poorten, een LAN-poort en een Thunderbolt-poort.