Office 2013 RT draait niet soepel op Surface

Abonneer je gratis op Techzine!

In Nederland is de Surface-tablet van Microsoft nog niet te koop maar wel in enkele andere landen. Gebruikers aldaar klagen nu over de implementatie van Office 2013 RT op de Surface tablet van Microsoft, deze Office versie zou te traag werken en daardoor ongebruiksvriendelijk zijn.

Op Hacker News, een website waar ontwikkelaars en consumenten samenkomen, werd door consumenten veelal geklaagd over de verwerkingssnelheid van Office 2013 RT. Volgens de klagers lijkt het erop dat Office 2013 RT te zwaar is voor de hardware in de Surface tablet. Bij het intypen van tekst op de tablet zou deze niet voldoende rekenkracht hebben om dat bij te houden, waardoor de tekst met enige vertraging pas op het scherm verschijnt, iets wat natuurlijk de nodige frustraties oplevert bij de gebruikers.

Een naar eigen zeggen medewerker van Microsoft, kon niet worden bevestigd, verklaarde dat de oorzaak waarschijnlijk ligt bij het feit dat het Office 2013 RT-pakket is getest op hardware die is aangeleverd door partners van Microsoft. Een voorbeeld hiervan is Samsung, dat bedrijf verzorgde de tablets voor ontwikkelaars tijdens de BUILD-conferentie van 2011. De software zou echter niet vooraf getest zijn met de hardware van de Surface-tablet, aldus de vermeende Microsoft medewerker.

De directeur van de Windows en Windows Live divisie liet in een reactie weten dat het verhaal van de vermeende werknemer niet klopt. Hij geeft aan dat het probleem bekend is bij Microsoft en dat er op korte termijn een update zal uitkomen die de problemen zal gaan verhelpen. Wanneer de update precies komt is echter nog onduidelijk.