Apple bevestigt: iMacs zijn voor Kerst beschikbaar

Abonneer je gratis op Techzine!

De compleet vernieuwde iMacs van Apple zullen ondanks geruchten van vertraging gewoon voor Kerstmis beschikbaar zijn. De 21,5 inch iMac is vanaf komende vrijdag in Nederland beschikbaar, op de grotere variant moet iets langer gewacht worden, zo meldt Apple. Het Amerikaanse bedrijf had eerder al duidelijk gemaakt dat dit het geval zou zijn,

Apple kondigde de vernieuwde iMacs ongeveer een maand geleden aan. De nieuwe iMacs zijn dankzij verschillende nieuwe onderdelen en het weglaten van de optische drive een stuk dunner dan de voorgangers. Op bepaalde plaatsen meet de iMac zelfs maar 5 millimeter. Dankzij de zogenaamde Fusion Drive, welke SSD-geheugen combineert met een magnetische schijf, heeft de gebruiker de beschikking over razendsnelle opslag welke toch betaalbaar is gebleven.

De nieuwe iMacs staan al in de online Apple Store vermeld, maar zijn nog niet te bestellen. De goedkoopste iMac met een 21,5 inch scherm kost 1.379 euro, de duurdere variant, waarbij de kloksnelheid van 2,7 naar 2,9 GHz gaat kost 200 euro meer.

De 27 inch-versie van de iMac kost 1.899 euro en zal volgens de vermelding van de Apple Store in december beschikbaar komen. Voor 180 euro meer wordt de videokaart en de processor van een upgrade voorzien.