De volgende versie van Apple’s iPhone zal geen gebruik maken van de in-cell-technologie die Apple met de iPhone 5 introduceerde. De pas recentelijk geïntroduceerde technologie zal al weer het veld moeten ruimen voor een tegenhanger met de naam Touch on Display.

Drie maanden nadat de iPhone 5 uitgebracht is, lijkt het al weer hoog tijd te worden voor de eerste geruchten over een opvolger. De volgende iPhone, welke naar verwachting iPhone 5s zal heten, zal bijvoorbeeld voor het eerst in verschillende kleuren beschikbaar komen en er wordt ook rekening gehouden met meerdere schermformaten. Nieuwe geruchten spreken dus ook over een nieuwe schermtechnologie.

De iPhone 5 maakt gebruik van in-cell beeldschermpanelen, welke er mede voor zorgden dat de telefoon een stuk dunner en lichter konden worden. Er kleeft echter ook een nadeel aan de techniek, de invoer blijft bij bepaalde -weliswaar ongebruikelijke- bewegingen hangen.

Een Taiwanees bedrijf genaamd Innolux komt met de oplossing voor Apple. Het bedrijf heeft een nieuwe soort schermen in ontwikkeling met de naam Touch on Display. Deze schermen zijn aanraakgevoeliger en zouden tevens sneller zijn. Daarnaast zijn de schermen met een dikte van slechts een halve millimeter alsnog erg dun.