LG’s ‘Smart Video’ auto-pauzeert met oogdetectie

Abonneer je gratis op Techzine!

Vandaag onthult LG hun kijk op eye-tracking. ‘Smart Video’ pauzeert het scherm automatisch als de gebruiker wegkijkt van het scherm, dankzij de camera die de ogen in de gaten houdt.

In aanloop naar Samsung’s evenement presenteert LG ‘Smart Video’, een techniek die binnenkort zal worden toegevoegd aan de Optimus G Pro. Blijf kijken, anders bevriest het scherm, om weer verder te spelen als je aandacht er weer bij is.

LG denkt dat de technologie knoppen voor het pauzeren van een video overbodig maakt. Wel moet de gebruiker nog altijd met de vingers door het aanbod scrollen. Hoe het foefje precies in zijn werk gaat laat LG niet los, we moeten het doen met de opmerking dat de voorste camera nu de positie van je ogen kan lezen.

Een soortgelijke techniek is al eerder toegepast in Samsungs Galaxy S III, waarvan het scherm niet dimt zo lang de gebruiker er naar kijkt. Ook de aankomende Galaxy S IV zou een nieuwe vorm van eye-tracking gebruiken.

Smart Video is onderdeel van de toevoegingen aan de Optimus G Pro in het Value Pack dat debuteert in Noord-Korea. Of het pakket ook naar Europa komt is onbekend.