Windows Phones met 1080p-displays nog dit jaar

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft is van plan om nog dit jaar ondersteuning voor 1080p-schermen door te voeren in Windows Phone 8, zo melden interne bronnen aan The Verge. Momenteel is er ondersteuning voor maximaal 720p.

Ook zal er ondersteuning komen voor schermen van 5 inch en groter. De update komt in de vorm van de derde grote aanpassing voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft, beter bekend als General Distribution Release 3 (GDR3). Verder komt er ook ondersteuning voor nieuwe Qualcomm-chips zodat fabrikanten quad-core processors kunnen gebruiken.

GDR3 staat gepland vóór de feestdagen van dit jaar, zodat nieuwe smartphones met de nieuwe schermformaten en -resoluties voor die tijd in de winkels kunnen liggen.

De update komt voor sommigen al te laat, HTC was bijvoorbeeld bezig met een Windows Phone met een scherm van 4,7 inch en een quad-core processor. Het Taiwanese bedrijf zag zich genoodzaakt deze smartphone te schrappen omdat deze telefoon niet kon concurreren met Android-tegenhangers.

GDR3 is niet Windows Phone Blue, dat ook verwacht wordt, deze staat gepland voor begin 2014. Het is onduidelijk of Windows Phone 8-toestellen kunnen updaten naar deze nieuwe versie van Windows Phone.