Er zijn nieuwe aanwijzingen opgedoken die erop duiden dat de Nexus 7-tablet van Asus en Google een scherm met een hogere resolutie zal krijgen. De update van de tablet wordt hoogstwaarschijnlijk komende woensdag gepresenteerd.

Google organiseert woensdag een ontbijt voor journalisten, waarbij het hoofd van de Android- en Chrome OS-afdeling als gastheer zal fungeren. Sundar Pichai, de desbetreffende topman, zal daar waarschijnlijk de update voor de Nexus 7 en Android 4.3 aankondigen. Android 4.3 lekte al eerder uit, maar zal vooral onder de motorkap verbeteringen kennen.

De Nexus 7 krijgt naar verluidt een scherm met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Afgaande op een uitgelekte afbeelding is een camera aan de achterkant van de tablet. Verder wordt er ook voorzien in een notificatie-led en stereospeakers. Er zullen opnieuw varianten met 16 en 32GB opslagruimte worden uitgebracht.


In een folder van de Best Buy-winkelketen is de nieuwe Nexus 7 ook al te zien. De 16GB-versie met de hoge schermresolutie moet in Amerika voor 229 dollar van eigenaar verwisselen.