Photoshop CC voert aanpassingen in realtime door

Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe heeft het voor de gebruiker van Creative Cloud mogelijk gemaakt om realtime grafische bewerkingen te verrichten aan afbeeldingen en interfaces, met behulp van Adobe Generator.

Waar het aanpassen, opslaan, toepassen en opnieuw inladen van afbeeldingen in grafische ontwerpen voorheen een tijdrovend karwei kon zijn, is dit dankzij de update die vandaag beschikbaar is gesteld voor Photoshop Creative Cloud zo goed als verleden tijd.

Door het toevoegen van een bestandsextensie aan de naam van een layer of een groep layers,slaat Photoshop ze automatisch op als JPG, PNG of GIF. Vervolgens worden eventuele wijzigingen van de inhoud van een layer automatisch opgeslagen in het grafische bestand. Ook is het mogelijk om een laag of groep meerdere malen op te slaan, bijvoorbeeld een normale afbeelding en een variant in een hogere resolutie. Dat is handig voor ontwikkelaars die bezig zijn met een app voor de iPad of iPhone, welke met of zonder Retina-resolutie verkrijgbaar zijn.

De Adobe Generator kan eenvoudig worden ingeschakeld via het menu in Photoshop. Tevens brengt de update een eenvoudigere verbinding tussen Photoshop en Edge Reflow. Doordat Adobe Generator open source-software is, kan de gebruiker zelf de toepassing modificeren.

De Creative Cloud-software van Adobe is in betaalde abonnementsvorm te verkrijgen.