‘Nieuwe Apple-technologie houdt ogen in de gaten’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er wordt steeds vaker beweerd dat Apple niet meer het innoverende bedrijf is dat het ooit was. Apple lijkt nu bezig te zijn met het bewijzen van het tegendeel door onder andere bezig te zijn met technologie die apparaten de mogelijkheid moet geven om de ogen van de gebruiker te volgen.

Volgens een patent dat is aangevraagd door Apple, is het bedrijf bezig met een technologie die kan zien waar je ogen heen zijn gericht. Hierdoor zou het in de toekomst mogelijk zijn om met je ogen een apparaat te besturen. Apple heeft hierbij patenten aangevraagd voor alle iDevices maar ook voor de MacBook, auto’s en toekomstige game- of entertainmentsystemen.

Het maken van een technologie waarbij het mogelijk is om een apparaat te besturen met je ogen blijkt lastiger te zijn dan je in eerste instantie zou verwachten. Op de website Patently Apple wordt precies uitgelegd hoe de technologie moet gaan werken en tegen welke moeilijkheden Apple aanloopt bij het ontwikkelen van de software.

LG en Samsung bieden in een deel van hun smartphones al technologie waarbij beloofd wordt dat de ogen in de gaten worden gehouden. In de praktijk gaat het dan om het tracken van de richting van het hoofd, omdat de camera’s aan de voorkant van de smartphones vaak niet goed genoeg zijn om de ogen treffend vast te leggen.