Google toont mogelijk Nexus 8-tablet op eigen site

Abonneer je gratis op Techzine!

Op de website die Google gebruikt voor de promotie van Android is een tablet te zien die groter lijkt te zijn dan de Nexus 7, maar kleiner dan de Nexus 10. Mogelijk gaat Google een Nexus 8 lanceren.

Op de Apps and Entertainment-pagina van Google’s Android-site is een foto te vinden van een vrouw die een tablet gebruikt. Deze lijkt groter te zijn dan de Nexus 7 (review), maar is niet groot genoeg om een Nexus 10 te zijn.

Het is duidelijk dat er op de tablet Android 4.4 KitKat wordt gebruikt. Daarnaast heeft de tablet een erg dunne behuizing en zijn er op het scherm navigatie-knoppen te zien.

Google gebruikt eigenlijk nooit apparaten in de advertenties van het bedrijf die niet echt bestaan. Dit betekent dus dat Google ons mogelijk al dan niet per ongeluk een blik gunt op het nieuwste apparaat waarmee de zoekgigant de concurrentie aan wil gaan met merken als Apple, Microsoft en Samsung.

Met een 8 inch-tablet kan Google de strijd aangaan met apparaten als de iPad mini 2 en de Samsung Galaxy Note 8.0 (review). Eerder moest er bij de tablets van Google gekozen worden tussen een stapje groter of kleiner dan de 8 inch-tablets.

Het is nu even afwachten voordat we weten wat Google precies van plan is. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe de Nexus 8 in de lijn van Google past. Mogelijk zal het apparaatje de Nexus 10 gaan vervangen, of Google kiest ervoor om drie verschillende maten tablets uit te gaan brengen. Samsung doet dat bijvoorbeeld ook met de Galaxy Tab 3.