Samsung heeft afgelopen nacht tijdens een speciaal evenement voor analisten in Seoul bekendgemaakt dat het in 2015 smartphones wil maken die zijn uitgerust met een 4k-schermresolutie, oftewel Ultra HD. Op dit moment komen Ultra HD-schermen alleen voor bij televisieschermen vanaf zo’n 5000 euro.

Met het organiseren van een speciaal evenement voor analisten dat afgelopen nacht in het Zuid-Koreaanse Seoul plaatsvond, heeft smartphonefabrikant Samsung ons meer inzicht gegeven in de technologieën die de komende jaren zullen worden toegepast. Eerder werd al bekend dat er vermoedelijk tegen het einde van 2015 heuse opvouwbare beeldschermen gelanceerd zullen worden.

Nu blijkt dat Samsung ook de kwaliteit van de beeldschermen in smartphones nog verder wil opschroeven tot aan Ultra HD. Zo zal er naar verluidt in het jaar 2015 een smartphone-scherm met een 4k-resolutie komen, oftewel 3840 x 2160 pixels. Volgend jaar al wil Samsung een resolutie van 2560 x 1440 pixels mogelijk maken op een beeldscherm van een smartphone. Deze WQHD-resolutie wordt ook wel 2K-resolutie genoemd.


Volgens geruchten zou de Koreaanse fabrikant momenteel werken aan een 5,2 inch-beeldscherm dat dankzij een 2K-resolutie over een scherpte beschikt van 560 ppi. Een dergelijk scherm zou mogelijkerwijs kunnen worden toegepast in de tot nu toe onaangekondigde Galaxy S5. Tevens heeft Samsung aangegeven dat het bezig is met de ontwikkeling van een eigen 64bit processor. Momenteel zijn veel mobiele processoren, waaronder de Exynos processoren van Samsung, gebaseerd op de 32bit ARM-chipsets. Apple was met de introductie van de iPhone 5S en de iPad Air, de eerste fabrikant die over ging op 64bit chips voor mobiele apparaten.