Facebook test later lezen-functie voor mobiele app

Abonneer je gratis op Techzine!

Uit opgedoken screenshots blijkt dat de sociale netwerksite Facebook werkt aan een functie waarbij het mogelijk is om bepaalde berichten op te slaan, om ze later te lezen.

Uit de gemaakte screenshots die verschenen op MyTechSkool blijkt dat Facebook een nieuwe functie aan het testen is. Het betreft hier de mogelijkheid om bijvoorbeeld geplaatste links van vrienden op te slaan. Dit opslaan kan door middel van het drukken op een icoontje, dat lijkt op een boekenlegger. Via een optie in het menu kunnen deze opgeslagen links vervolgens weer tevoorschijn worden gehaald.

Deze toegevoegde functie is aangetroffen in de mobiele Facebook-applicatie. Hoewel het vooralsnog om een test gaat, zou dit erop kunnen wijzen dat Facebook hiermee de mobiele applicaties als Instapaper en Pocket achterna gaat. In deze applicaties is het reeds mogelijk links naar berichten op te slaan, om deze op een geschikter moment tevoorschijn te halen.

Tegenover de website AllThingsD verklaarde een woordvoerder van Facebook: "We zijn continu nieuwe mogelijkheden aan het testen, maar we hebben wat dit betreft momenteel geen nieuws te delen."

Eerder gaf Facebook aan dat de sociale netwerksite zich meer wil gaan richten op interactie binnen het netwerk met nieuwsberichten van derden. Op een evenement in maart van dit jaar verkondigde Facebook-oprichter Mark Zuckerberg al: "We willen iedereen in de wereld een zo goed mogelijk gepersonaliseerde content geven." Hierbij vulde hoofdontwerper Julie Zhuo aan dat deze spreekwoordelijke krant bestaat uit verhalen en berichten van vrienden van de gebruiker.

Het is niet bekend bij hoeveel gebruikers de nieuwe functie momenteel wordt getest.