Fairphone wordt in december geleverd

Abonneer je gratis op Techzine!

De eerste 25.000 Fairphones zullen vanaf december gedistribueerd worden. Het is op dit moment al mogelijk om bestellingen te doen voor de tweede lading Fairphones, maar er is op dit moment nog geen duidelijk over wanneer deze geleverd zullen worden.

Fairphone is een Nederlands project, waarbij een smartphone wordt aangeboden die maatschappelijk verantwoord geproduceerd is. Er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen en er worden geen mensen uitgebuit in het productieproces.

De Fairphone is al langere tijd te bestellen, maar het ging hierbij om een pre-order. Nu wordt duidelijk dat de Fairphone ergens in december afgeleverd zal worden bij de eerste 25.000 mensen die tot op heden het toestel hebben besteld. Eerder waren dit er slechts 10.000, maar door de populariteit is besloten om al direct meer toestellen te produceren.

Het is op dit moment nog mogelijk om een eigen Fairphone te bestellen. Deze zullen dan voor een tweede oplage geproduceerd worden. Hoe lang het gaat duren voordat de tweede lading geleverd wordt is op dit moment niet duidelijk.