Google Play Music krijgt cache-optie voor SD-kaart

Abonneer je gratis op Techzine!

De nieuwste versie van de Google Play Music-app krijgt de mogelijkheid om muziek op de externe SD-kaart in een Android-apparaat op te slaan. Ook wordt het mogelijk om te kiezen om willekeurige nummers van één artiest af te spelen en is het delen via sociale media verbeterd.

Met Google Play Music is het mogelijk om nummers te streamen. Als je echter iedere keer dat je een nummer wilt luisteren het nummer via internet moet streamen, dan ben je snel over je datalimiet. Daarom heeft Google Play Music de mogelijkheid om playlists te selecteren die gedownload moeten worden. Later kunnen deze playlists afgespeeld worden, zonder dat de muziek opnieuw gedownload moet worden.

Tot voor kort konden de playlists die werden gedownload alleen maar op het interne geheugen van de telefoon opgeslagen worden. Voor mensen met veel apps of een klein intern geheugen kon dit een probleem zijn omdat de muziek niet opgeslagen kon worden. Met de nieuwste update wordt dit probleem verholpen, het is nu mogelijk om te kiezen of de nummers worden opgeslagen op het interne of externe geheugen.

Helaas is het met de update van Google Play Music alleen mogelijk om bestanden op je SD-kaart op te slaan als je Android 4.4 KitKat (review) hebt. Op dit moment zijn er echter nog niet veel toestellen die de nieuwste versie van Android hebben. Het is dus wachten totdat meer toestellen Android 4.4 KitKat krijgen.

Via de website van Droid-life is het mogelijk om alvast de APK van de nieuwe Google Play Music te downloaden. Dat kan via deze link.