MyGlass-applicatie terug in de App Store

Abonneer je gratis op Techzine!

Eerder deze week verscheen de speciale applicatie waarmee Google Glass samenwerkt met het mobiele besturingssysteem iOS in de App Store. Dit bleek echter van korte duur, niet lang erna werd de MyGlass-applicatie alweer uit de App Store verwijderd.

Door de update van de MyGlass-applicatie is het voor gebruikers van de iPhone of iPad voortaan mogelijk om in combinatie met Google Glass van dezelfde functies te genieten als gebruikers van een Android-toestel. De applicatie vereist minimaal iOS 7 (review).

Afgelopen dinsdag verscheen de MyGlass-applicatie al even in de App Store. Om onduidelijke redenen werd deze applicatie al snel weer uit de App Store verwijderd. Vanaf gisteravond bleek de MyGlass-applicatie echter weer te vinden in de App Store.

Tot de nieuwe mogelijkheden voor iPhone- of iPad-gebruikers behoren onder andere het kunnen streamen van camerabeelden van Google Glass naar hun iOS-apparaat en het maken van een foto door middel van een knipoog van het rechteroog.

Toch biedt de iOS-versie van MyGlass nog niet alle functionaliteiten die de Android-versie bezit. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om tekstberichten te versturen. Het is niet bekend of deze functie later alsnog beschikbaar zal komen.