Specificaties Galaxy Grand Neo lekken uit

Abonneer je gratis op Techzine!

De afgelopen tijd doken er meerdere geruchten op over de komst van de Samsung Galaxy Grand Lite. Gisteren zijn de specificaties uitgelekt van dit toestel, dat waarschijnlijk door het leven gaat als de Samsung Galaxy Grand Neo.

Voorafgaande aan de CES 2014 in Las Vegas onthulde Samsung al een aantal nieuwe high-end apparaten, waaronder de Galaxy Tab Pro en de Galaxy Note Pro. Naar verluidt zal de Zuid-Koreaanse fabrikant eveneens binnenkort met nieuwe budget-apparaten op de proppen komen. Zo gaan er al enige tijd geruchten over de komst van een Galaxy Note 3 Lite, Galaxy Tab 3 Lite en een Galaxy Grand Lite.

Nu zijn er specificaties gelekt van deze laatstgenoemde, die waarschijnlijk de naamgeving Galaxy Grand Neo zal krijgen. Volgens de website GSMArena zal dit toestel beschikken over een quadcore Cortex A7-processor die tikt op 1,2 GHz ondersteund wordt door 1GB aan werkgeheugen. Het toestel zal draaien op Android 4.2 Jelly Bean. Het 5 inch grote TFT-beeldscherm zal een maximale resolutie weergeven van 400 x 800 pixels. Een batterij van 2.100 mAh zal voor de energievoorziening zorgen.

Verder zal de Samsung Galaxy Grand Neo zijn uitgerust met een 5 megapixel-camera met LED-flits en een front-facing VGA-camera. De opslagcapaciteit van 8GB kan worden uitgebreid met een micro SD-kaartje. Tevens zal het toestel onder andere voorzien zijn van Bluetooth 4.0, een WiFi-verbindingen met de protocollen b/g/n. Een LTE-verbinding lijkt echter te ontbreken.

Voor een adviesprijs van 299 euro zal het toestel naar verluidt in Europa worden losgelaten. Het is niet bekend wanneer Samsung het toestel zal lanceren.