‘HTC gaat hoogwaardige Nexus-tablet maken’

Abonneer je gratis op Techzine!

Het lijkt erop dat HTC het recht heeft verkregen om een nieuwe Nexus-tablet te ontwikkelen. Het zou hierbij gaan om een tablet met high-end specificaties die in het derde kwartaal in de winkels moet belanden. HTC wilde niet op de berichtgeving reageren.

Taiwanese media melden dat HTC, afkomstig uit hetzelfde land, een nieuwe Nexus-tablet mag ontwikkelen voor Google. Het is onduidelijk of deze nieuwe tablet een opvolger wordt voor de Nexus 7 of Nexus 10. HTC heeft nog geen rijke historie aan tablets, maar de HTC Flyer (review) wist bij recensenten wel hoge ogen te gooien. Door de relatief hoge prijs werd de Flyer echter geen succes.

Google heeft de Nexus 10 geïntroduceerd in 2012, maar daarna nooit meer een update gegeven. De tablet kwam in de Benelux sowieso niet officieel in de schappen te liggen. deze tablet werd in samenwerking met Samsung ontwikkeld. HTC maakte de eerste Nexus-smartphone voor Google.

Aangezien het al enige tijd geleden is dat de Nexus 10 op de markt kwam lijkt het wel tijd voor een nieuwe versie. Het is echter ook mogelijk dat er een nieuwe grootte wordt geïntroduceerd. Al langere tijd gaan er geruchten over een Nexus 8, maar ook schermgroottes van meer dan 10 inch behoren tot de mogelijkheden nu Samsung die markt probeert open te breken.