De nieuwste versie van iOS is al op meer dan 50 procent van de apparaten geïnstalleerd, dat maakt Onswipe bekend. iOS 7.0.6 lost een flinke kwetsbaarheid in Apple’s mobiele besturingssysteem op.

Veel iOS-gebruikers blijken geschrokken van de melding dat iOS 7 (review) onderhevig was aan een gat in de beveiliging. Hackers waren dankzij de kwetsbaarheid in staat om data op iOS-apparaten aan te passen via een SSL-verbinding. Apple lanceerde een update voor het besturingssysteem, welke de kwetsbaarheid oploste.


Deze update was na 1 dag al op 10 procent van alle iOS-toestellen terug te vinden. Binnen twee weken liep dit percentage al op naar meer dan de helft van de apparaten, volgens metingen van Onswipe. De metingen zijn gedaan over bijna 18 miljoen iOS-apparaten. Dat is een fractie van het geheel, maar het geeft wel een indruk.

De snelle adoptie van iOS 7.0.6 is des te opvallender als we dit vergelijken met de concurrentie. Google’s Android 4.4 KitKat (review) is vier maanden geleden gelanceerd en staat volgens de meest recente cijfers pas op 2,5 procent van alle apparaten. Daar moet bij gezegd worden dat veel gebruikers ook niet kunnen updaten. Dat probleem lijkt Google echter niet te kunnen tackelen.