‘Obama mogelijk over op Samsung Galaxy S5 ten koste van BlackBerry’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Amerikaanse overheid moet ook met zijn tijd mee en is daarom onderzoek aan het doen welke toestellen men in het Witte Huis moet gaan gebruiken. De afgelopen 10 jaar voorzag BlackBerry alle leden van het Witte Huis van toestellen. Nu wordt er getest met toestellen van LG en Samsung, waarbij de laatstgenoemde waarschijnlijk de meeste kans maakt. Apple zou geen deel uitmaken van de test.

The Wall Street Journal (WSJ) laat weten dat het Witte Huis is begonnen met het testen van smartphones die ingezet kunnen worden voor het personeel en de president. Barack Obama en al het personeel zijn nu nog verplicht gebruik te maken van een BlackBerry. Obama is de eerste president die überhaupt een smartphone en e-mail heeft, zijn voorgangers hadden dit niet. Obama heeft daarnaast ook een iPad die hij gebruikt om documenten op te lezen.

Op dit moment zou het "White House’s Internal Technology-team" en het militaire unit "White Communications Agency" aan het testen zijn met toestellen van LG en Samsung. De testen zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden en een eventuele implementatie zou nog maanden gaan duren. BlackBerry zou daarmee een belangrijk contract kunnen verliezen, maar het is niet vreemd dat ook overheidsdiensten willen overstappen op producten die wat populairder zijn. De iPhone zou volgens de bronnen van de WSJ geen deel uitmaken van het testprogramma.

WSJ heeft contact gezocht met Samsung, wat lieten weten geen commentaar te willen geven of er met toestellen van het bedrijf wordt getest door het Witte Huis. Wat Samsung wel kwijt wilde, is dat er veel interesse is vanuit overheden en dat er wordt samengewerkt met allerlei instanties om testprogramma’s op te zetten. Ook LG is benaderd en liet weten niet op de hoogte te zijn van testen door het Witte Huis.

Gezien de recente introductie van Knox 2.0 en de goedkeuring van de NSA om gebruikt te worden door Amerikaanse overheidsdiensten, lijkt Samsung de beste papieren te hebben om het Witte Huis van smartphones te mogen voorzien. Mogelijk loopt Obama over enkele maanden dus rond met een Galaxy S5 in plaats van een verouderde BlackBerry.

Lees ook onze uitgebreide review over de introductie van Samsung Knox