Onderzoekers laten iOS-apps op Android draaien

Abonneer je gratis op Techzine!

Zes studenten zijn er met een project voor hun doctoraat in geslaagd om Android in staat te stellen om iOS-applicaties te draaien. Cider maakt hiervoor geen gebruik van een virtuele machine, maar van interne en externe functies.

Cider is dankzij de interne en externe hulpmiddelen in staat om de iOS-applicaties ervan te ‘overtuigen’ dat ze draaien op Apple’s XNU-kernel in plaats van de Linux-kernel waar Android gebruik van maakt. Als proof-of-concept publiceerden de studenten een video van een Google Nexus 7 (review) waarop via Cider applicaties zoals iBooks en de Yelp-app voor iOS worden gedraaid.

Zoals je op dit moment kan verwachten is Cider aardig log en draaien de applicaties niet vloeiend. Dat is grotendeels toe te schrijven aan de externe functies die benodigd zijn, alsook een incomplete implementatie van OpenGL ES.

Ook kunnen de iOS-apps niet beschikken over input vanuit verschillende systeemhardware zoals de GPS-module en camera’s. De studenten zijn echter van plan om hun werk voort te zetten en Cider verder te ontwikkelen.