Het Taiwanese HTC heeft zojuist de HTC One mini 2 gepresenteerd. Zoals bij de voorganger is de One mini 2 gebaseerd op het huidige topmodel, maar zijn er wel de nodige aanpassingen doorgevoerd om de prijs en omvang te kunnen drukken.

De HTC One mini 2 wordt uitgerust met een Super LCD3-scherm van 4,5 inch, waarop een 720p-resolutie wordt getoond. Daarmee is het scherm een halve inch kleiner dan dat van het huidige vlaggenschip, de HTC One M8 (review). Het ontwerp komt verder wel grotendeels overeen, wel is de rand rondom de zijdes gemaakt van plastic, in plaats van aluminium.

Ten opzichte van de HTC One M8 moet de kleinere variant ook op andere eigenschappen inboeten. Zo wordt het toestel net als zijn voorganger voorzien van een Snapdragon 400-chipset, maar ditmaal wel met vier rekenkernen in plaats van twee. De HTC One mini 2 beschikt bovendien niet over een dubbele UltraPixel-camera op de achterzijde, maar over een conventionele 13 megapixel-camera. Ook ondersteunt de One mini 2 geen motion gestures om het scherm te ontgrendelen.

Overige specificaties zijn: 1GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, ondersteuning voor microSD-kaartjes, een 5 megapixel-camera op de voorzijde en een accucapaciteit van 2.100 mAh. HTC voorziet de smartphone van Android 4.4 KitKat (review), waarover de Sense 6-interface wordt geplaatst.

De One mini 2 krijgt een adviesprijs van 469 euro en komt begin juni in de winkelschappen te liggen in de kleuren grijs, zilver en goud.