LG zal tablet met Google’s Project Tango maken

Abonneer je gratis op Techzine!

Tijdens de Google I/O-beurs is bekendgemaakt dat LG als partner in de arm is genomen om een tablet met Project Tango te ontwikkelen. Met dit systeem van Google is een apparaat in staat om gedetailleerde 3D-scans van omgevingen te maken.

Project Tango is een systeem dat door Google ontwikkeld wordt. Apparaten die de techniek ondersteunen zijn in staat om in realtime gedetailleerde scans van ruimtes te maken met behulp van verschillende camera’s. De techniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor uiteenlopende zaken zoals games, indoor navigatie, het opnieuw inrichten van je huis of het in kaart brengen van een winkelruimte.

Google toonde Project Tango begin dit jaar voor het eerst, maar destijds ging het om een smartphone die in zeer beperkte oplage geproduceerd zou worden. Later kwam de zoekgigant ook met een eigen tablet met dezelfde mogelijkheden, bedoeld voor ontwikkelingsdoeleinden.

Nu is er met LG ook een officiële partner die de techniek mag toepassen in een eigen tablet. Voor zover bekend is LG de enige partij die Project Tango mag gebruiken. Het is onduidelijk hoeveel de tablet zal kosten en wat de specificaties ervan zijn.