Google richt Translate Community op voor betere vertalingen

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft de Translate Community opgericht, hiermee hoopt het vrijwilligers aan te trekken die het bedrijf willen helpen met betere vertalingen voor de Google Translate-dienst. Daarnaast voert het bedrijf enkele verbeteringen door zodat gebruikers makkelijker een alternatieve vertaling kunnen indienen.

Google hoopt met de nieuwe Translate Community een grote groep vrijwilligers te verzamelen die bereid zijn hun steentje bij te dragen in het verbeteren van de Translate-dienst. Het idee is dat deze vrijwilligers betere vertalingen voorstellen voor de talen die zij vloeiend spreken. Woorden moeten vaak anders worden vertaald als ze in een bepaalde zinsnede staan, dit is voor een computer lastig te interpreteren maar gebruikers kunnen dat via alternatieve vertalingen aandragen, zodat Google Translate in de toekomst deze zinsneden wel kan herkennen en goed vertalen.

Gebruikers kunnen binnen de Translate Community helpen met het vertalen van bepaalde woorden zinsneden, maar daarnaast kunnen ze ook alternatief aangedragen vertalingen beoordelen, op die manier krijgt Google een beeld van de kwaliteit van de vertaling. Google’s doel is om de Translate-dienst verder te verbeteren. De Translate Community moet in de toekomst nog worden uitgebreid met nieuwe mogelijkheden en inzicht kunnen bieden in de bijdrage die een vrijwilliger heeft geleverd.

Voor degene die geen zin of tijd heeft om bij te dragen aan de Translate Community maar wel veelvuldig gebruik maakt van de dienst, zijn er ook nieuwe mogelijkheden. Bij het gebruik van Google Translate zal het ook makkelijker worden om een alternatieve vertaling aan te dragen.