Hoewel de iPhone 6 officieel nog uit de doeken moet worden gedaan, staan de eerste mensen in New York al in de wachtrij voor de Apple Store. De smartphone zal pas over enkele weken in de verkoop gaan.

Op 9 september aanstaande organiseert Apple een evenement waarbij zo goed als zeker de iPhone 6 voor het eerst getoond wordt. Op 19 september zal de verkoop vermoedelijk afgetrapt worden, maar de eerste mensen staan in New York al in de rij. Apple toont waarschijnlijk versies met een scherm van 4,7 en 5,5 inch, de kans bestaat dat de grotere variant pas later in de winkelschappen zal belanden.

Het is gebruikelijk dat er lange rijen vormen voor Apple Stores wanneer een nieuwe iPhone in de verkoop gaat. Dat dit al meer dan twee weken van tevoren gebeurt is echter wel bijzonder. De eerste mensen wachten echter niet alleen op de iPhone 6, maar promoten bijvoorbeeld ook VideoMedicine, een app waarmee patiënten met doctoren kunnen bellen.

Brian Ceballo, één van de mensen in de wachtrij, doet het niet alleen om het toestel maar ook voor de prestatie. "We wilden het record verbreken, dat staat op 18 dagen." Ceballo vormde zondag als eerste de rij en zal op de 19e dus één dag langer hebben gewacht.