‘Samsung stopt productie van Galaxy Alpha al snel’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Samsung Galaxy Alpha lijkt geen lang leven beschoren. Al enkele maanden na de introductie van het toestel wordt de productie stopgezet en wordt de aandacht verlegd naar de Galaxy A5, meldt ETNews.

De Galaxy Alpha (review) markeert voor Samsung een nieuwe richting voor smartphones. Het is namelijk Samsung’s eerste smartphone met een metalen behuizing. Inmiddels is er echter ook al de Galaxy Note 4 (review), welke eveneens over een metalen frame beschikt. Daarnaast is de Galaxy A-reeks op komst, deze toestellen hebben een geheel metalen behuizing.

Juist die Galaxy A-reeks zou al een snelle dood voor de Galaxy Alpha betekenen. De productie van het toestel zou al worden stopgezet als de huidige voorraad van onderdelen is uitgeput. Dat zal vermoedelijk in februari het geval zijn. Daarna wordt de plaats van de Galaxy Alpha ingenomen door de Galaxy A5, een mid-range toestel met een schermgrootte van 5 inch. Dit toestel is al uitgebracht in China, maar laat in andere werelddelen nog op zich wachten.

Volgens ETNews kiest Samsung ervoor om de Galaxy Alpha te laten vallen omdat deze duurder is om te produceren dan de Galaxy A5.