Volgens een bron van The Verge zit er een update van Android Wear aan te komen, deze update zal onder andere WiFi-ondersteuning toevoegen aan Android Wear. Daarnaast zal Android Wear bewegingen gaan ondersteunen om het horloge mee te bedienen.

Veel smartwatches die gebruik maken van Android Wear hebben aan de binnenkant een Snapdragon-chip zitten. Deze chips beschikken standaard al over Wifi-functionaliteit maar Android Wear kan deze op dit moment niet aansturen dus zijn ze uitgeschakeld. Als de software-update is uitgerold kunnen de smartwatches wel direct verbinding maken met een WiFi-netwerk, nu zijn ze voor hun verbinding nog afhankelijk van een gekoppelde smartphone.

Met het toevoegen van WiFi aan de smartwatches kunnen ze ook direct notificaties ontvangen zonder tussenkomst van een Android-smartphone. Hierdoor is een smartwatch beter in staat om ook zelfstandig te werken. Een ander nieuwigheid zou de mogelijkheid zijn om de smartwatch te besturen middels bewegingen. Zo zou je onder andere kunnen bladeren door je pols te kantelen.

Deze nieuwe functies zitten volgens een bron van The Verge in de aankomende update van Android Wear, wanneer deze precies verschijnt is nog onduidelijk.