Veel verwarrender kunnen we het niet maken, maar de dochteronderneming SecuSmart van BlackBerry, gaat in samenwerking met IBM en Samsung een hele veilige tablet introduceren. Deze tablet zal gebaseerd zijn op de Samsung Galaxy Tab S 10.5 maar voorzien zijn van de nodige extra beveiligingen. Of de tablet op Android of BlackBerry OS draait is nog onduidelijk.

BlackBerr werkt samen met IBM en Samsung om een tablet op de markt te brengen die veilig gebruikt kan worden door overheidsinstellingen en bedrijven die met zeer gevoelige gegevens werken. De drie bedrijven hebben de handen in eens geslagen om de "SecuTablet" te ontwikkelen. De tablet zal later deze maand op de technologiebeurs CeBit in Hannover worden gepresenteerd.

Wat er precies allemaal is aangepast aan de Samsung-tablet is nog onduidelijk. Of er hardwarematige wijzigingen zijn doorgevoerd of enkel softwarematig. Ook is het nog even de vraag op welk besturingssysteem de tablet zal gaan draaien. IBM zou gezorgd hebben voor een secure app wrapping-technologie, deze techniek plaatst een app binnen een container waar binnen alles is versleutelt, ook is het onmogelijk voor andere applicaties om binnen deze container te komen. Dit soort technologie hebben alle drie de bedrijven overigens in huis, maar kennelijk is die van IBM van een hogere kwaliteit.

Alle drie de bedrijven leveren inmiddels diensten en producten aan overheden om veilig mee te werken. De SecuTablet die de bedrijven gezamenlijk hebben ontwikkeld, moet nog veiliger zijn dan de huidige producten waarover overheden kunnen beschikken.

De CeBIt vind plaats van 16 tot en met 20 maart en dan zal duidelijk worden wat de SecuTablet precies is en waarom deze tablet zo veilig is.