Google voegt offline navigatie toe aan Google Maps

Abonneer je gratis op Techzine!

In navolging van Nokia Here gaat Google dan ook overstag en biedt het de mogelijkheid voor offline navigatie via de Google Maps-apps. Op dit moment is offline navigatie alleen beschikbaar via de Android-app van Google Maps, maar op korte termijn verwacht Google ook de iOS-app voorzien te hebben van offline navigatie, mogelijk wacht Google nog op goedkeuring van Apple.

Navigeren op je smartphone werkt in principe al uitstekend, maar het nadeel is op dit moment nog dat het zoveel dataverkeer kost omdat de app continue de benodigde kaarten moet downloaden. Nokia maakte daar jaren geleden al korte metten mee door in Here Maps de optie te bieden de kaarten te downloaden. Ook apps zoals TomTom bieden dat maar daar moest fors voor betaald worden. Google volgt nu het voorbeeld van de andere bedrijven en maakt offline navigatie beschikbaar in Google Maps.

Google heeft de Android-app inmiddels beschikbaar gemaakt waarbij het mogelijk is een stad, regio of land te downloaden naar het toestel, waardoor je gebruik kan maken van offline navigatie. De iOS-app zal binnenkort beschikbaar komen. Google zal zelf ook voorstellen om de kaarten te downloaden als je een slechte verbinding hebt of als je regelmatig gebruik maakt van de navigatiedienst.