Samsung Chromebook Pro krijgt scherm dat 360 graden kan draaien

Abonneer je gratis op Techzine!

Er zijn al enkele maanden geruchten dat Samsung werkt aan een high-end Chromebook-apparaat. Nu melden diverse websites dat die er inderdaad zal komen en zijn er een aantal details onthuld. Het aankomende product, dat nog aangekondigd mot worden, met de naam Samsung Chromebook Pro, is daarnaast op diverse verkoopsites te vinden.

Het apparaat krijgt volgens de International Business Times een geheel metalen body en een scherm met hoge resolutie. Het zou gaan om een 12,3 inch touchscreen met resolutie van 2.400 bij 1.600 pixels en een aspect ratio van 3:2. De schermbezels zijn erg smal. Interessant is echter vooral het feit dat het scherm 360 graden gedraaid kan worden.

Daardoor is het mogelijk voor gebruikers om de Chromebook Pro te gebruiken als een tablet. Om die reden komt het apparaat dan ook op de markt met stylus om het scherm te bedienen. Of de stylus extra functionaliteiten krijgt is niet bekend, maar het is in elk geval wel de eerste Chromebook die een meegeleverde stylus krijgt. Waarschijnlijk is het doel van deze Chromebook vooral in te spelen op het feit dat Android-apps beschikbaar komen voor Chromebooks en al die apps zijn ontworpen met een touchscreen als invoerapparaat.

Verder werkt het apparaat met een ARM 2GHz hexa-core processor. De Chromebook Pro krijgt verder 4 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte opslaggeheugen. De accucapaciteit is niet bekend, maar het product zou tot tien uur kunnen werken op één lading. Het wordt verder, geheel in stijl met het feit dat het apparaat als tablet te gebruiken is, een lichte Chromebook. Deze zou 1,08 kilo wegen. Verder is het apparaat slechts 1,27 centimeter dik.

Het gevolg van al deze nette specificaties is dat de Chromebook redelijk prijzig wordt. Hij zou voor 499 dollar over de toonbank gaan, honderd dollar meer dan een Chromebook gewoonlijk kost.