2min

Tags in dit artikel

Inleiding NOX Xtreme en de Coolbay HX

In deze review zullen we een behuizing van NOX Xtreme onder de loep nemen, de Coolbay HX. NOX Xtreme is in Nederland op dit moment nog geen enorm bekend merk en producten zijn ook lang niet overal te verkrijgen. Vandaar dat we ons eerst in dit bedrijf gaan verdiepen alvorens we naar de behuizing toe gaan.

NOX Xtreme omschrijft zichzelf als een onderneming die is opgericht door een jong team van professionals die ervaring hebben in de IT-industrie. Het is de doelstelling van het bedrijf om unieke oplossingen te leveren aan haar klanten, waarbij features, prestaties en kwaliteit centraal staan. NOX Xtreme claimt dat de producten uit het assortiment goede prestaties leveren, een aantrekkelijk ontwerp hebben en dat ze producten op de markt zetten tegen "onverslaanbare" prijsniveaus.

De ontwikkeling van de producten gebeurt in Guang Dong, een plaats in China. Het logistieke centrum van NOX Xtreme is terug te vinden in het zuiden van Spanje. In Málaga wordt de distributie via een netwerk verzorgd door andere delen van Europa. Het bedrijf wil haar logistieke capaciteiten in Europa binnenkort gaan uitbreiden om een betere service te kunnen verlenen aan de klanten in het noorden van Europa.
Fabacom verzorgd momenteel de distributie in de Benelux, Duitsland en Scandinavische landen.

Op het moment van schrijven bestaat het assortiment van NOX Xtreme uit dertien verschillende behuizingen. Het bedrijf levert echter ook andere onderdelen, zoals voedingen en koelproducten. In het assortiment zijn twaalf voedingen opgenomen en de koelproducten bestaan uit vier fans en vier notebook koelers.



Coolbay HX en de specificaties


In deze review staat de Coolbay HX, zoals eerder vermeld, centraal. Deze behuizing is één van de acht Mid-towers van NOX Xtreme. Samen met twee andere behuizingen staat het product op het moment van schrijven onder de noemer "Hot Products".

NOX Xtreme richt zich met deze behuizing met name op gamers en mensen die belang hebben bij fatsoenlijke koeling van hun onderdelen. Dit is dan ook deels aan de specificaties terug te zien. Hieronder volgen de officiële specificaties zoals die door NOX Xtreme zijn vrijgegeven.

Onderdeel Omschrijving
Chassis type Mid-tower
MB form factor ATX
Micro-ATX
Exposed drive bays 9 x 5,25-inch
1 x 3,5-inch
Hidden drive bays 4 x 3,5-inch
Koelsysteem Voorkant (intake): 1 x 140mm met blauwe LED’s
Zijkant (intake): 1 x 200mm met blauwe LED’s
Achterkant (exhaust): 1 x 120mm
Bovenkant (exhaust): 1 x 200mm
Onderkant: 1 x 120/140mm (optioneel/niet inbegrepen)
Expansion slots 7
Gebruikt materiaal Structuur: Japans SECC
Front panel: Plastic met metalen gaas
Raam aan de zijkant: Acrylvezel (synthetische vezel)
Afmetingen 520 (hoogte) x 205 (breedte) x 500 (diepte) mm
545 (hoogte) x 205 (breedte) x 500 (diepte) mm (met voet)
Kleur Zwart
Front panel poorten 1 x e-SATA; 3 x USB 2.0; 1 x Mic; 1 x Audio