Xbox Live, Downloads en Achievements

Multiplayer via Xbox Live


Uiteraard kun je skate ook online spelen via de online dienst van Sony’s PS3, maar ik heb het spel getest op Xbox Live. Via Xbox live kun je zoals bij de meeste spellen willekeurig deelnemen aan een actieve match, maar je kunt ook zelf een match hosten.

Online gamen is opgedeeld in twee delen, namelijk de Trick Events en de Race Events. Voor wat betreft de Trick Events kun je de eerder genoemde uitdagingen als S.K.A.T.E., Best Trick en Jam uitvoeren, maar ook een Spot Battle, waarbij je moet proberen op een bepaalde spot in drie pogingen de hoogste trickscore neer te zetten. Bij de race events is er keuze uit de eerder genoemde Deathrace en ook uit een Spot Race. Bij dit laatste evenement moet je zo snel mogelijk van spot naar spot racen en op elke spot een aantal tricks uitvoeren. Vervolgens moet je zo snel mogelijk naar de finish.

Met alle online events kun je ervaringspunten verdienen en je zo omhoogwerken op de ranglijst en meer respect verdienen van je online tegenstanders.

skate.Reel en skate.TV


Je kunt natuurlijk wel mooie tricks maken en de computer laten beoordelen of die tricks tof zijn, maar het is nog toffer om andere gamers te laten bepalen of jouw trick vet is. Daarom heeft EA het mogelijk gemaakt om op elk moment een korte video-opname te maken van jouw tricks in het spel. Vervolgens kun je met een simpele editor de camerastandpunten bepalen en knippen in de film. Daarna kun je het filmpje uploaden naar de EA servers, waarna andere gamers het kunnen bekijken en er een waardering aan kunnen geven. Leuk is dat het ook mogelijk is om deze filmpjes te bekijken als je geen Xbox 360 of Skate hebt.


Hij leerde al snel hoe hij binnen de lijntjes moet blijven

Verder is het met Skate.TV ook mogelijk om realtime te kijken naar de verrichtingen van andere gamers. Je kunt dan online sessies als toeschouwer volgen.

Downloadable content


Behalve de bekende Theme voor je Xbox 360 dashboard en een pack met gamer pictures is er voor skate op het moment van schrijven nog niets beschikbaar. En volgens de berichtgeving hoeven we dit in de toekomst ook niet te verwachten voor deze game.

Achievements


De Xbox 360 achievements voor deze game zijn niet heel erg eenvoudig te halen. In ieder geval haal je een hoop achievements binnen als je een carriëre voltooit. Daarnaast zit er nog een flink aantal achievements in die je alleen online kunt behalen, dus voor je die 1000 punten binnen hebt ben je flink wat uurtjes verder.


Henk beheerst inmiddels de kick, maar de flip nog niet