Conclusie

De eerste concurrent van de heersende Tony Hawk serie is meteen een geduchte concurrent. Qua graphics en geluid is dit gewoon een degelijke titel, maar vooral het flickit systeem laat een frisse wind door het genre waaien. Het systeem kan nog wel wat geperfectioneerd worden, omdat veel tricks op elkaar lijken en je dus onbedoeld soms een verkeerde trick uitvoert. Dit deel heeft genoeg potentie om een opvolger te krijgen, dus ik zie graag een verbeterd flickit systeem in Skate 2.

De sport skaten draait om de fun en om het laten zien wat je allemaal kunt met je board. EA Black Box heeft die elementen goed over weten te zetten in skate, er is genoeg plezier te beleven in de offline careermode en daarnaast zijn er met Skate.Reel en de andere online modi genoeg mogelijkheden om je skills te tonen aan andere gamers.

Helemaal perfect is het spel niet, af en toe blijf je achter objecten haken, is het camerastandpunt nog niet perfect en knal je tijdens wedstrijden regelmatig tegen andere skaters op. Maar verder staat Skate garant voor vele uurtjes spelplezier en daarna voor pijnlijke duimen.
8.0
  • Flickit-besturing;
  • grote stad met verschillende wijken;
  • online mogelijkheden.
  • gezichtsveld is nogal klein;
  • tricks lijken in uitvoering soms op elkaar.