Prestaties (1)

Het is algemeen bekend dat de opslaggrootte van een SSD ontzettend veel verschil kan maken qua prestaties, daarom houden we graag zoveel mogelijk dezelfde opslagcapaciteit aan. Zodoende verwerken we alleen de resultaten van de 120 GB versie van de Intel 510 Series in onze grafieken. De resultaten van de 250 GB-versie vind je op de laatste pagina "Prestaties (3) & Scores 250 GB-versie".

AS SSD

AS SSD is een nog vrij jonge benchmark van Duitse makelij. De software staat garant voor precieze resultaten, makkelijk gebruik en is -zoals de naam al doet vermoeden- volledig geoptimaliseerd voor het testen van SSD-schijven. Wat willen we nog meer?

In de test valt direct op dat de Intel 510 Series wisselvallige prestaties weet neer te zetten. Bij de totaalscore wordt echter ook duidelijk dat deze schijf de hoogste scores tot nog toe wist te realiseren.

Bij de access valt op dat de schijf een hoge access time heeft voor read-commando’s, maar voor write-commando’s juist een opvallend lage, bijna de laagste die we tot nog toe gemeten hebben.

Ook bij de lees- en schrijf-tests valt het één en ander op; let bijvoorbeeld op het verschil in prestaties bij de 4K en 16MB tests. Bij de grote datahoeveelheden lijkt de Intel-schijf onverslaanbaar, maar bij kleine hoeveelheden moeten deze SSD’s bijna de volledige concurrentie voor zich dulden. Juist bij veel taken zijn slechts kleine stukjes data betrokken en een SSD zou dan ook vooral in de 4K-test moeten uitblinken.