1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Prestaties (2)

Dell heeft ook in onze tests met BatteryEater een reputatie hoog te houden. Steevast staan de Dell-laptops bovenaan in deze test met geweldige prestaties van de accu. Ook nu weer, hoewel de XPS 15z niet de beste prestatie neerzet, weet deze toch 4,5 uur wakker te blijven in idle-stand. In de klassieke (stress) test is de score tevens nog anderhalf uur, wat in verhouding wel minder goed is dan de andere Dell-systemen. Toch is de accu een sterk punt van deze laptop.



Wat betreft opstarttijd is de XPS 15z er ook vlug bij, in minder dan 50 seconden kan je aan de slag gaan.



Vanaf hier wordt het allemaal wel wat minder, want in de temperatuurtests weet Dell de absolute topper te zijn met de XPS 15z en dat is niet positief. De processor wordt warmer dan 90 graden Celsius wanneer deze vol belast wordt. Dat is ook te voelen aan de behuizing, welke vrij warm wordt onder belasting.



Ook de geluidsproductie van de koeling is (ondanks de hoge temperatuur) niet erg laag. Bij Packard Bell zien we vaak dat een systeem erg warm wordt, maar in ruil daarvoor wel stil is. Bij Dell is het in dit geval het slechtste van twee werelden. De koeling van de XPS 15z is duidelijk niet helemaal in orde.