Testverantwoording

Voordat we beginnen met het tonen van de resultaten eerst even aandacht voor onze testverantwoording. Al onze laptops worden aan dezelfde testen onderworpen, zo zijn er een aantal tests waarin we de prestaties op desktop- en grafisch gebied testen. Verder testen we de batterijduur, opstarttijd, geluids- en hitteproductie. Alle tests worden gedaan met het ‘Hoge prestaties’-schema.

Benchmarks

Als benchmark-software maken we gebruik van Battery-Eater, Cinebench 11.5, PCMark Vantage en 3DMark Vantage. We gebruiken voor PCMark de standaard instellingen, waarmee op een resolutie van 1024 x 768 wordt getest, alle onderdelen die PCMark aanbiedt worden getest. Bij Cinebench draaien we alleen de CPU test en Battery-eater test zoals je mag verwachten de batterij.3DMark

Voor 3DMark gebruiken we de Entry-settings, waarmee op dezelfde resolutie wordt getest. De feature-tests schakelen we uit.

Opstarttijd

De opstarttijd wordt gemeten vanaf het moment dat de start-knop wordt ingedrukt totdat het welkom-scherm van Windows-verdwijnt. Dit doen we vijfmaal opnieuw en hier nemen we het gemiddelde van.