1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Testverantwoording

Voordat we beginnen met het tonen van de resultaten eerst even aandacht voor onze testverantwoording. Al onze laptops worden aan dezelfde testen onderworpen, zo zijn er een aantal tests waarin we de prestaties op desktop- en grafisch gebied testen. Verder testen we de batterijduur, opstarttijd, geluids- en hitteproductie. Alle tests worden gedaan met het ‘Hoge prestaties’-schema.

Benchmarks


We hebben voor de test van ultrabooks een aantal nieuwe benchmarks voor dit soort tests ingevoerd. We waren van mening dat de Vantage-tests wat uit de tijd zijn en hebben zodoende PCMark 7 en Unigine Heavens 2.5 als vervanger ingevoerd. We draaien beide tests met de standaardinstellingen op een resolutie van 1366 x 768. Als Full HD wordt ondersteund door een ultrabook zullen we die resultaten ook zeker meenemen, maar meestal zal dit niet het geval zijn.

Verder maken we gebruik van BatteryEater om de accuduur te meten, hierbij draaien we de klassieke- en idle-test. In Cinebench 11.5 x64 draaien we de CPU-test. Om het bij alle benchmarks eerlijk te houden schakelen we alle energiebesparingsfuncties zoals energieschema’s en screensavers uit. Om de temperatuur te meten installeren we Prime 95 voor het stressen en AIDA 64 voor het uitlezen van de sensoren.

De opstarttijd wordt gemeten vanaf het moment dat de start-knop wordt ingedrukt totdat het welkom-scherm van Windows-verdwijnt. Dit doen we vijfmaal opnieuw en hier nemen we het gemiddelde van.