3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gebruik (2)

Qua appstore overigens heeft de Veolo wel toegang tot Google Play (de Android Market dus). Bij de lancering was dat nog niet het geval, maar inmiddels gelukkig wel. Vanuit Google Play zijn aardig wat apps te installeren, zoals Angry Birds, Draw Something, Uitzending Gemist, RTL XL, Facebook en Twitter. Echter, de meeste games zijn niet echt leuk met de afstandbediening en de meeste ‘informatieapps’ zoals Twitter en Facebook zien er dus niet uit en worden zo ook een stuk minder leuk om te gebruiken. Wel moet gezegd worden dat de games die wel enigszins leuk zijn op de tv goed en vloeiend werken. Een voorbeeld hiervan is Angry Birds.Naast Google Play is er ook nog de AndroidPIT-appstore. Voor die appstore zouden we echter geen moeite doen. Er zijn erg weinig apps beschikbaar en je wordt erg vaak doorverwezen naar Google Play, dus dan kun je net zo goed direct naar die appstore gaan.

Veel apps in de Play-store kunnen geïnstalleerd worden op de Veolo, maar helaas is de ervaring vaak om te huilen. Naast de doorgaans uitgerekte lay-outs, crashen heel veel apps erg vaak. Zomaar een greep uit de app-problemen die we tijdens het gebruik hebben ondervonden: de Albert Heijn-app crasht altijd, de Marktplaats-app crasht zodra je een advertentie wilt gaan bekijken, Uitzending Gemist crasht regelmatig, de videospeler van Uitzending Gemist idemdito, Firefox crasht regelmatig, het invoertoetsenbord (!) crasht zeer regelmatig en natuurlijk, heel Android crasht regelmatig.Browser en bestandsmanagers


De browser is gelukkig een van de helaas weinige minpunten aan deze mediaspeler. Omdat het Android is, is de browser van de Veolo erg fijn en ook compleet. Webpagina’s worden correct weergegeven en de aanwezigheid van Adobe Flash is ook een welkome toevoeging.

Standaard levert AC Ryan een aparte bestandsmanager mee. Deze doet wat die moet doen met voldoende sorteermogelijkheden. In tegenstelling tot veel andere mediaspelers waar er verschillende categorieën zijn voor foto’s, video’s en muziek gooit deze bestandsbeheerder standaard alles op één hoop en moet je zelf maar kiezen hoe je het wilt sorteren. Wel kun je via de sorteermogelijkheden alleen bepaalde type bestanden weergeven. Daarnaast is de bestandsbeheerder visueel niet echt aantrekkelijk.Er zijn overigens wel aparte apps voor muziek en foto’s meegeleverd. De muziekapp is ook al niet heel speciaal en doet eveneens wat die moet doen, zonder echt veel extra’s. Zelf gebruiken wij Spotify om op de Veolo muziek te luisteren. Dit is een van de weinige apps die gelukkig stabiel draait, zelfs de laatste bèta bedoeld voor Android 4 werkt op de Veolo.

Toetsenbord


Ten slotte moeten we nog even het toetsenbord bespreken op de achterkant. Ook dat werkt helaas voor geen meter. Regelmatig is het zo dat als je denkt dat je een toets 1 keer hebt ingedrukt, de toets (kennelijk) in werkelijkheid 3 keer is ingedrukt. Het is zelfs één keer voorgekomen dat toetsen simpelweg bleven hangen, dus dat als je een keer op een letter drukte deze oneindig op het beeld bleef verschijnen.