2min

Conclusie

Tot slot natuurlijk de conclusie. We kunnen wel stellen dat Apple echt goed werk heeft geleverd bij het ontwikkelen van deze Macbook Pro Retina. Het bedrijf heeft allemaal hoogwaardige en snelle componenten in een ultradunne behuizing weten te proppen en het ook nog fatsoenlijk laten werken zonder dat er problemen zijn met bijvoorbeeld de temperatuur.

Menig fabrikant zal daarom wederom jaloers zijn op Apple dat het bedrijf opnieuw een product op de markt brengt wat simpelweg beter is dan de rest. Als we kijken naar alle ultrabooks die momenteel op de markt zijn dan zitten daar hele goede exemplaren tussen. Er is echter geen enkele ultrabook die dezelfde specificaties kan bieden in zo’n kleine behuizing als de Macbook Pro Retina. Al is dat natuurlijk een kwestie van tijd.

Over het Retina-scherm kan ik eigenlijk ook alleen maar positief zijn. De kleurweergave is geweldig, de ondersteunde resoluties gaan verder dan welke laptop dan ook en bij het gebruik van een normale resolutie zijn afbeeldingen en teksten echt haarscherp. Dit is duidelijk één van beste schermen die momenteel verkrijgbaar is.

Ondanks deze geweldige specificaties, het retina-beeldscherm en de dunne behuizing is het niet allemaal lof. Het punt waar Apple in onze optiek een steekje laat vallen en waar het vaak kritiek op krijgt is nog steeds de prijs.

De adviesprijs voor dit model is 2279 euro, dat is echt een hele hoop geld voor een laptop. Zeker als je dit vergelijkt met de Samsung 9 series die we recent aan de tand voelde. Het beeldscherm is weliswaar een stuk beter en de Macbook is één inch groter. Maar toch was een prijs net onder de 2000 euro waarschijnlijk realistischer geweest. Iets wat zal moeten blijken als andere partijen een soortgelijk model op de markt gaan brengen.

Maar ben je een fanatieke Mac-gebruiker of wil je overstappen op een Mac en de prijs is voor jou geen probleem. Dan kunnen we alleen maar zeggen dat je deze Macbook Pro vooral moet kopen. Het is echt een geweldig systeem!
8.9
  • Prachtig scherm;
  • Prestaties;
  • Nog dunner;
  • Volledige HDMI-poort.
  • Prijs;
  • Geen Thunderbolt naar LAN-adapter.