2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Hardware en specificaties

Hardware


De Dell XPS 12 valt onder de noemer ‘ultrabook’, maar qua hardware zijn er toch wel wat verschillen op te merken. Zo is de laptop niet voorzien van de populaire Intel Core i5-3317U, maar de Intel Core i7-3517U. Een Core i7-processor dus, in principe levert dat hogere prestaties op, maar daarover later meer. Deze processor draait op een kloksnelheid van 1,9 GHz. en dit kan wanneer nodig tijdelijk worden opgestookt naar een voor laptops duizelingwekkende kloksnelheid van 3,0 GHz.

Qua opslagruimte bevat de XPS 12 een SSD met een stevige 256GB aan opslagruimte. Het werkgeheugen is eveneens niet al te weinig met 8GB. Al deze dingen zijn dus zonder meer positief te noemen, Dell heeft zich qua specificaties zeker niet ingehouden.

Helaas is er echter geen discrete videokaart aanwezig, waardoor het grafische werk wordt afgehandeld door de Intel HD Graphics 4000-unit die zich in de Ivy Bridge-processor bevindt. Deze graphics worden in een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels tevoorschijn getoverd op het scherm met een diagonaal van 12 inch. Het scherm is aanraakgevoelig en kan invoer van maximaal tien vingers tegelijk vastleggen.

Qua aansluitingen vind je op de XPS 12 twee USB 3.0-poorten, een gecombineerde audiopoort en een mini DisplayPort. Hier slaat Dell de plank wel mis, want zaken die ik mis zijn een SD-kaartlezer, VGA en HDMI. Voor output is enkel een Mini DisplayPort-aansluiting beschikbaar en dat is een standaard die gewoon nog lang niet breed genoeg ondersteund wordt. Was het nou zo dat Dell adapters meeleverde om deze poort om te zetten naar DVI, VGA of HDMI dan was ik een stuk positiever, maar dat is helaas niet het geval. Voor een prijs van iets meer dan 30 euro per stuk kan je bij het bestellen via de website van Dell overigens wel adapters naar VGA of HDMI verkrijgen.


Specificaties


Model
Merk Dell
Type XPS 12 (NLXPS12HIGH2)
Processor
Processortype Intel Core i7-3517U
Kloksnelheid processor Standaard: 1.9 GHz
Turbo: 3,0 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 256GB (SSD)
Toerental harde schijf n.v.t.
RAM Geheugen 8GB
Software
Besturingssysteem Windows 8 (64-bit)
Meegeleverde software
  • Absolute Data Protect
  • Dell | Getting started with Windows 8
  • Dell Digital Delivery
  • Dell Backup and Recovery
  • My Dell Support Center
  • PC Checkup
Connectiviteit
Optische mediadrive
Aantal USB 2.0-poorten
Aantal USB 3.0-poorten 2
LAN
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Video-output mini DisplayPort
Audio-output? Combopoort met audio-in
Microfoon-poort? Combopoort met audio-out
Bluetooth 4.0
Scherm
Resolutie 1920 x 1080
Videokaart Intel HD Graphics 4000
Schermgrootte 12,5 inch
Schermtype Full HD true white LED met TrueLife
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 15~20 x 317 x 215 (HxBxD in mm.)
Gewicht 1,52 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Geanodiseerd aluminium met carbonfiber